Instrukcja mycia krajalnicy
- Odłączyć przewód zasilający od sieci elektrycznej
- Za pomocą pokrętła ustawić nastawnik grubości plastra w położeniu odpowiadającemu grubości krojenia równej zero (takie ustawienie zabezpiecza przed przypadkowym dotknięciem ostrza.
- Zdemontować poszczególne części krajalnicy, a zdemontowane części należy:
- oczyścić z resztek żywności, i opłukać ciepłą wodą,
- myć roztworem roboczym preparatu myjącego H642 (roztwór 2% - 100 ml na 5l roztworu),
- umyte części krajalnicy opłukać wodą zdatną do picia,
- odczekać do wyschnięcia
- spryskać powierzchnię preparatem do szybkiej dezynfekcji VC 621N,
- odczekać 1 minutę
- zdezynfekowane części spłukać czystą wodą.
- Złożyć krajalnicę.
- Zabiegi mycia i dezynfekcji zapisać w Karcie mycia i dezynfekcji krajalnicy.