Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Promocje
Cliro Ręczniki ZZ 4000 listków biały 75%  1w
Cliro Ręczniki ZZ 4000 listków biały 75% 1w

89,99 zł

Cena regularna: 115,69 zł

Najniższa cena: 115,69 zł

73,16 zł

Cena regularna: 94,06 zł

Najniższa cena: 94,06 zł
szt.
Wasker 1l - płyn do mycia parkietów
Wasker 1l - płyn do mycia parkietów

21,39 zł

Cena regularna: 27,99 zł

Najniższa cena: 21,99 zł

17,39 zł

Cena regularna: 22,76 zł

Najniższa cena: 17,88 zł
szt.
Preseptol Multi 5 l - dezynfekcja powierzchni, 65% etanolu
Preseptol Multi 5 l - dezynfekcja powierzchni, 65% etanolu

89,99 zł

Cena regularna: 117,99 zł

Najniższa cena: 99,99 zł

83,32 zł

Cena regularna: 109,25 zł

Najniższa cena: 92,58 zł
Produkt dnia

Instrukcja mycia i dezynfekcji urządzeń i drobnego sprzętu pomocniczego

Mycie

  • Po użyciu, drobny sprzęt pomocniczy tj. noże, deski, szczypce, chochle czy ubijaki itp. oraz części maszyn i urządzeń należy dokładnie wyczyścić z resztek artykułów spożywczych, tłuszczu i zanieczyszczeń. 
  • Zabieg mycia należy wykonać zaraz po oczyszczeniu sprzętu z resztek żywności. Myć roztworem preparatu H690 (roztwór 1%: 10 ml preparatu na 1l wody).
  • Temperatura przygotowanego roztworu powinna wynosić 40-45 st. C.
  • Wstępnie oczyszczony sprzęt należy zanurzyć w przygotowanym roztworze i odczekać chwilę aż odmoknie. Następnie nalży szorować (czas namaczania jest zależny od stopnia zabrudzenia powierzchni).
  • Sprzęt należy dokładnie umyć z wszystkich stron. Trudno dostępne miejsca tj. otwory, zagłębienia itp. należy czyścić za pomocą specjalnych szczotek.
  • Po umyciu drobny sprzęt kuchenny należy dokładnie opłukać czystą, gorącą wodą i suszyć na suszarkach, jeżeli zakład nie posiada specjalnej suszarki maszynowej.

Dezynfekcja:

  • Przygotować roztwór preparatu VC 620 (120 ml preparatu na na 2880 ml wody).
  • Sprzęt umieścić w roztworze preparatu Gastro-Sept VC 620 na 15 min.
  • Zdezynfekowany sprzęt dokładnie spłukać wodą zdatną do picia i osuszyć na suszarkach.

Po zakończonej pracy używane szczotki i zmywaki należy umyć, zdezynfekować, wypłukać i wysuszyć. Zabiegi mycia i dezynfekcji zapisać w karcie Zapisów mycia i dezynfekcji urządzeń i drobnego sprzętu pomocniczego.

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl