Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Promocje
Cliro Ręczniki ZZ 4000 listków biały 75%  1w
Cliro Ręczniki ZZ 4000 listków biały 75% 1w

89,99 zł

Cena regularna: 115,69 zł

Najniższa cena: 115,69 zł

73,16 zł

Cena regularna: 94,06 zł

Najniższa cena: 94,06 zł
szt.
Wasker 1l - płyn do mycia parkietów
Wasker 1l - płyn do mycia parkietów

21,39 zł

Cena regularna: 27,99 zł

Najniższa cena: 21,99 zł

17,39 zł

Cena regularna: 22,76 zł

Najniższa cena: 17,88 zł
szt.
Preseptol Multi 5 l - dezynfekcja powierzchni, 65% etanolu
Preseptol Multi 5 l - dezynfekcja powierzchni, 65% etanolu

89,99 zł

Cena regularna: 117,99 zł

Najniższa cena: 99,99 zł

83,32 zł

Cena regularna: 109,25 zł

Najniższa cena: 92,58 zł
Produkt dnia

Instrukcja mycia i dezynfekcji chłodni (magazynów chłodniczych)

Postępowanie w trakcie mycia i dezynfekcji chłodni (magazynów chłodniczych).

  • Opróżnić komorę chłodniczą z towaru, który należy przenieść do innej chłodni.
  • Wyłączyć agregaty chłodnicze.
  • Zamieść całą powierzchnię magazynu chłodniczego.
  • Spłukać wszystkie powierzchnie, w tym regały ciepłą wodą. Płukać należy z góry w dół w kierunku spływu.
  • Nanieść roztwór środka Voigt H630 (roztwór 1% - 50 ml preparatu na 4950 ml wody) za pomocą urządzenia pianotwórczego, rozpryskowego, ciśnieniowego lub narzędzi ręcznych. Roztwór myjący należy nakładać od góry w dół na urządzeniach i ścianach, a następnie umyć za pomocą szczotek i ściągaczek.
  • umyte powierzchnie dokładnie umyć wodą o odpowiedniej temperaturze. Płukać należy wodą z góry na dół w kierunku spływu. Wizualnie ocenić skuteczność i dokładność wykonanego zabiegu mycia. Jeśli ocena jest negatywna, należy powtórzyć mycie.
  • Następnie na umyte powierzchnie nanieść roztwór preparatu dezynfekującego Voigt H620 (roztwór 4%: 400 ml na 9600 ml wody) za pomocą urządzenia pianotwórczego, rozpryskowego, ciśnieniowego lub narzędzi ręcznych. 
  • Odczekać 15 minut.
  • Powierzchnie mające bezpośredni kontakt z żywnością należy spłukać wodą zdatną do picia.
  • W pomieszczeniach poddawanych myciu i dezynfekcji po przeprowadzonych zabiegach należy od razu włączyć wentylację.
  • Włączyć agregaty chłodnicze.
  • Wprowadzić towar do komory chłodniczej.
  • Zabieg mycia i dezynfekcji zapisać w Karcie zapisów mycia i dezynfekcji magazynów chłodniczych.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl