Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Producent
Cena
-
od
do
Profesjonalne środki czystości przeznaczone do utrzymania czystości hotelach, w restauracjach i innych placówkach żywienia zbiorowego. Wszystkie preparaty PROFIMAX - gastroline są zgodne z obowiązującymi przepisami HACCP i posiadają niezbędne dokumenty oraz dopuszczenia. W naszej ofercie znajdują się również preparaty VOIGT linii gastroline oraz hotelservice, które oferują systemowe rozwiązanie dla branży HoReCa.
Cagrosept 5l - dezynfekcja powierzchni w przemyśle spożywczym
Preparat przeznaczony do dezynfekcji powierzchni w kuchni
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cagrosept 0,45l - dezynfekcja powierzchni w przemyśle spożywczym
Preparat przeznaczony do dezynfekcji powierzchni w kuchni
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
SEPT NF 0,5l - płyn do dezynfekcji rąk
Środek do higienicznej dezynfekcji rąk i zdrowej skóry.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
SEPT NF 5l - płyn do dezynfekcji rąk
Środek do higienicznej dezynfekcji rąk i zdrowej skóry.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Higiena w profesjonalnej kuchni jest najważniejszym aspektem jej funkcjonowania. Nie chodzi tylko i wyłącznie o higienę wydawania posiłków, ale również higienę kuchennych pomieszczeń. Niezbędne jest dokładne i regularne mycie stołów i blatów roboczych, a także frontów szafek odpowiednimi środkami odtłuszczającymi czy dezynfekcyjnymi.
To samo dotyczy mycia sprzętów kuchennych. Sprzęty mają wile zakamarków, w których zaleganie resztek jedzenia niesie ryzyko rozwoju pleśni i grzybów. Sprzęt kuchenny trzeba codziennie, na koniec dnia roboczego myć i dezynfekować.
Na koniec dnia warto również odtłuścić podłogę. Praca w takiej czystej kuchni jest bowiem przyjemnością. Aby była jeszcze przyjemniejsza warto przyzwyczaić personel kuchenny do systematycznego mycia dłoni i utrzymywania wysokiego poziomu higieny osobistej, higieny pomieszczeń oraz naczyń.